Kjeldsund er en historisk kystperle i den sunnmørske skjærgården

 

 

 

Kjeldsund er en historisk kystperle i den sunnmørske skjærgården. I et maritimt miljø fra tida ingen husker, med fjord, fjell og skog tett innpå.

Ja, dette er kanskje Norges mest spesielle ungdomssenter. Her hvor det fra tidlig av var handelstad og gjestgiverstad, tingstad og husmorskole, er det nå stedet hvor unge møtes til lek, sport, moro og ettertanke. Historien sitter i veggene i husene rundt på Kjeldsund, og det er lett å tro at det er for fint og skjørt til å brukes.

Men brukes skal det og gjerne hver dag. Aktiviteten er stor og mange bedrifter bruker Kjeldsund til konferanse og møter. Det er 130 sengeplasser fordelt på enkeltrom, dobbeltrom, familierom og hytter og standarden er god. Konferanserommet tar inntil 200 personer, så her kan også store selskaper holdes.

Selskaper er nemlig en viktig del av Kjeldsund og man har ofte barnedåp, konfirmasjoner, bryllup og minnesamvær på stedet, i tillegg til jubileer. Kjøkkenet kan alltid tilby førsteklasses mat, fra det beste av råvarer.

Fullt i restauranten

En av spesialitetene er potetball, og det får man hver torsdag mellom kl 1300 og 1800. Sommerstid er familiebuffet på søndager et populært samlingspunkt, og på disse dagene er det alltid fullt i restauranten.

Selv om det er mye utleie til selskaper og bedrifter, er det ungdom og leir som er viktigst. «Primæroppgaven er leir, og det er morsomt å be inn barn og unge til et av norges mest spesielle leirsteder med historie tilbake til 1600-tallet» sier en stolt daglig leder, Stein Tony Eidsaa. I tillegg til leirer i egen regi, leier også Redningsselskap seg inn på Kjeldsund og arrangerer barneleirer både sommer og høst.

Kjeldsund er en historisk kystperle i den sunnmørske skjærgården, og for å gjøre Kjeldsund enda mer tilgjengelig ønsker man å utvide for båt- og Caravanfolket. Bryggekapasiteten skal økes i tillegg til at man utvider så man har plass til campingvogner. Dermed vil sommeren bli enda mer travel i det historiske Kjeldsund.

Zipliner er meget populært

For om du ikke kan komme til Kjeldsund på leir, eller bedriftstur, kan du ta med familien allerede nå og leie hytte eller rom i hovedhuset. I tillegg til all historien som sitter i veggene, kan man spille sandvolleyball, bade på fin strand, spille fotball, leie robåt eller kajakk. I tillegg er det zipliner som er meget populær hos barn og unge.

Om du er på Sunnmøre så bør du planlegge en tur innom Kjeldsund. Her tar de deg godt imot, og gir en service du ikke finner så mange andre steder.

Du har kanskje også lyst til å lese...